De internationale pers schrijft over de nederlandse soliste Yvonne Smeulers: „niet eindigende ovaties voor een diep ontroerende concertavond“ en „het publiek wordt ontvoerd en meegenomen naar fascinerende werelden van klank“. „ Een uitonderlijk expressief en adembenemende kunstenares te kunnen beleven“
Het blad KLASSIK:COM doet verslag over haar laatste CD met de 6 solosonates van Eugène Ysaye voor het label Genuin Classics: „deze artistieke prestatie die Yvonne Smeulers´ opname biedt van de solosonates kann zonder twijfel tot het beste gerekend worden wat er op de CD markt te verkrijgen is“. Verder is in de vakpers te lezen: „Yvonne Smeulers maakt in haar geweldige interpretatie dwarsverbindingen hoorbaar, ze toont maakt bovenal hoorbaar hoe verschillende gevoelens tot elkaar samenhangen- en geeft daardoor leven aan de werken, waarvan men niet kon bevroeden, dat ze voor een intelligente zichtwijze deugen“

Yvonne Smeulers debuteerde reeds als 10-jarige in het Concertgebouw in Amsterdam en treedt sindsdien op als internationaal soliste over de wereld. Ze was ze te horen op radio en televisie in Nederland, Duitsland, Japan, Zwitserland, Polen, Frankrijk, Tsjechië, China, Denemarken, Rusland en Oekraine en werkte samen met bekende dirigenten zoals Christoph von Dohnanyi, Howard Griffith, Peter Kuhn, Philippe Bach, Sergej Chernjak und Muhai Tang. Met groot succes liet ze in Duitsland in de `Sendesaal des Hessischen Rundfunks` van zich horen met haar interpretaties van de vioolconcerten van Brahms en Beethoven.

Yvonne Smeulers kreeg haar opleiding bij Herman Krebbers, Zakhar Bron en Shmuel Ashkenasi in Amsterdam, Zürich en Lübeck, en werkte samen met violisten zoals Igor Oistrakh, Ida Haendel en Ruggiero Ricci.
Meervoudige internationale onderscheidingen vielen haar ten deel en ze was prijswinnares op de concoursen in Gorizia, Nagoya, Zürich en Warschau, waarbij haar ook tal van extra onderscheidingen werden toegekend voor haar interpretaties van werken van Bach, Stravinsky en Prokofjev. De pers omschrijft haar vioolspel als ‘sensationeel, een klasse apart'.

Yvonne Smeulers kan tevens bogen op een omvangrijke discografie. Voor het label Quintone nam ze 4 cd´s op en sinds 2015 heeft ze een platencontract bij Genuin Classics. Haar nieuwste opname voor dit label komt in het Beethoven jaar 2020 op de markt: een CD produktie met de vioolconcerten van Beethoven en Alban Berg met het Brandenburgisches Staatsorkest.

Sinds 2012 is ze exclusief "Promotion Artist" bij de firma Pirastro. Naast haar solistische karrière is Yvonne een veelgevraagd pedagoog en als professor voor viool en kamermuziek actief in Duitsland, Zwitserland en Rusland.
Sinds oktober 2019 bekleedt ze de positie als direkteur van het August Wilhelmj Muziekinstituut.

Yvonne bespeelt een viool uit 1785 van de Italiaanse bouwer Giovanni Battista Guadagnini, die haar uit Zwitserland ter beschikking wordt gesteld.

Adobe Flash moet geïnstalleerd zijn om deze content te kunnen bekijken.